Scholing en ontwikkeling

Praktijk Gestuurd Leren

Heb jij geen zin om in de schoolbanken te zitten en 4 jaar over je diploma te doen? Kom Praktijk Gestuurd Leren bij Lelie zorggroep, heb je na drie jaar je diploma Verzorgende-IG (VIG) en maatschappelijke zorg (MZ) en doe je ervaring op in verschillende onderdelen van de zorg!

Communicatie, zorgzaamheid en aandacht zijn belangrijke ingrediënten als je in de gezondheidszorg gaat werken. In onze combinatieopleiding via Praktijk Gestuurd Leren word jij opgeleid tot de zorgmedewerker van de toekomst!

Unieke samenwerking met Albeda Zorgcollege

Naast stages, BBL en BOL opleidingen hebben we nu een nieuwe vorm van leren bij Lelie zorggroep. Namelijk: Praktijk Gestuurd Leren (PGL). Een verfrissend nieuwe manier van leren, met heel veel voordelen. In samenwerking met het Albeda Zorgcollege is PGL tot stand gekomen. In een notendop: je kiest voor de opleiding Verzorgende IG/MZ opleiding bij het Albeda,  maar volgt deze niet in hun schoolbanken, maar op een van de locaties van Lelie zorggroep. De leraar/lerares van Albeda geeft je les en omdat je zo dichtbij je doelgroep les krijgt, kun je dit meteen in de praktijk oefenen. Omdat je aan het leren bent, mag je overal met je neus bovenop staan. In de opleiding kies je zelf je uitdagingen en doelen. Je kijkt en helpt mee bij de zorg waarin jij je wilt ontwikkelen. Top toch? Daar bovenop krijg je een maandelijkse stagevergoeding van €168. Tijdens de schoolvakanties kun je als je wilt lekker bijverdienen als vakantiemedewerker.

Ervaring opdoen in jouw interessegebied

De eerste twee jaar loop je stage, in zowel woonzorglocaties voor mensen met dementie als in locaties voor ouderen met lichamelijke beperkingen. Na twee jaar stap je over van de beroepsopleidende leerweg (bol) naar de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). In het derde jaar ga je bijvoorbeeld aan het werk in de thuiszorg, revalidatie, korsakovzorg en/of psychogeriatrie. Zo leer je steeds nieuwe dingen en maak je kennis met alle facetten van zorg en welzijn. Je ontvangt dan ook een leerlingsalaris.

Ben je geïnteresseerd? Of wil je je direct aanmelden? Bel gerust even met Ben van Dorp. Hij kan je meer informatie geven en je helpen met de aanmelding. Zijn telefoonnummer is: 06- 53725628 of mail naar b.vandorp@leliezorggroep.nl