Scholing en ontwikkeling

Praktijk Gestuurd Leren

Heb jij geen zin om in de schoolbanken te zitten en 4 jaar over je diploma te doen? Kom Praktijk Gestuurd Leren bij Lelie zorggroep, dan krijgt je én meteen betaald én heb je na drie jaar je diploma VIG/MZ!

Wil jij afwisselend en verantwoordelijk werk in de zorg? Communicatie, zorgzaamheid en aandacht zijn belangrijke ingrediënten als je in de gezondheidszorg gaat werken. Wil je twee diploma’s in drie jaar halen en ben je ambitieus en flexibel? Dan is de combinatieopleiding Verzorgende-IG (VIG) & maatschappelijke zorg via Praktijk Gestuurd Leren echt iets voor jou.

Naast stages, BBL en BOL opleidingen hebben we ook een andere vorm van leren bij Lelie zorggroep. Namelijk: Praktijk Gestuurd Leren (PGL). Een verfrissend nieuwe manier van leren, met heel veel voordelen. In samenwerking met het Albeda College is PGL tot stand gekomen. In een notendop: je kiest voor de opleiding Verzorgende IG/MZ opleiding bij het Albeda,  maar volgt deze niet in de schoolbanken van het Albeda College maar op een van de locaties van Lelie zorggroep. De leraar/lerares van Albeda geeft je les en omdat je zo dichtbij je doelgroep les krijgt, kun je dit meteen in de praktijk oefenen. Top toch? Daar bovenop krijg je een maandelijkse stagevergoeding van €337,53.

De eerste twee jaar loop je stage, in zowel woonzorglocaties voor mensen met dementie als in locaties voor ouderen met lichamelijke beperkingen. Na twee jaar stap je over van de beroepsopleidende leerweg (bol) naar de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). In het derde jaar ga je bijvoorbeeld aan het werk in de thuiszorg en/of psychogeriatrie. Zo leer je steeds nieuwe dingen en maak je kennis met alle facetten van zorg en welzijn.

Ben je benieuwd geworden? Bel gerust even met Saskia Kroes. Zij kan je meer informatie geven en je helpen met de aanmelding. Haar telefoonnummer is: 06- 20331490 of mail naar s.kroes@leliezorggroep.nl